Testamente i Spania

Om vi anbefaler å skrive testamente i Spania avhenger av din nasjonalitet og eieforholdene. Grunnen til dette er fordi det finnes ikke uskiftet bo i Spania og om en av eierne faller fra så må det gjennomføres et skifte innen 6 måneder. Om det i ditt hjemland eksisterer uskiftet bo, kan du skrive et testamente i Spania hvor du påberoper deg retten til at boet skal styres etter norsk arvelov, og at gjenlevende ektefelle skal sitte i uskifte.

Om du f.eks er norsk statsborger og du eier boligen sammen med din ektefelle er vår klare anbefaling å skrive testamente i Spania. Dette må tinglyses hos notarius publicus i Spania. Vår advokat bistår deg i utformingen og vi stiller kostnadsfritt som oversettere hos notarius for våre kunder hvis du ikke snakker spansk.

Et testamente vil ikke forandre på hvem som arver boligen, med mindre det spesifiseres. Om et testamente ikke foreligger så vil boligen uansett arves av dine livsarvinger.

Hvis boligen eies av kun én person og boligen i sin helhet skal arves på vanlig måte så er det ikke nødvendig med et testamente. I alle tilfeller hvor det er flere enn én eier, anbefaler vi et testamente.

Del innlegg:

Kontakt oss

  Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Les mer på vår personvernerklæring

  Compare Listings

  logg inn på kontoen din

  Har du kjøpt, solgt eller kanskje bare fått litt hjelp?

  Send oss din tilbakemelding

  Feil: Kontaktskjema ble ikke funnet.

  Alle tilbakemelding blir sjekket mot vår kundebase før de blir publisert